torstai 22. tammikuuta 2015

Horror lavastus.


Suunnittelua.
Horror luokkakuvauksen valmistaminen alkoi suunnittelulla. Mietimme yhdessä mitä haluaisimme kuvassa olevan ja mitkä elementiti kuuluvat kauhumieleisairaalaan. Teimme alustavaa roolijakoa ja mietimme mistä alkaisimme rekvisiittaa keräämään. Aikakaudeksi päätimme noin 1950-luvun, sillä lobotomia oli käytössä 1940-1960-luvuilla. Koska kysessä oli kuitenkin liioiteltu kauhukuva, oli aikakausi vain suuntaviiva. Googlesta löysimme hyviä referenssikuvia ja ideoita lääkärien ja potilaiden ulkonäköön.

Keittiö vielä koskemattomana.
Tilaksi sopi mainiosti koulun vanha keittiö, valkoiset kaakelit ja eristyshuoneeksi sopiva koppi antoivat hyvät puitteet. Raivasimme ensin tilasta painavat paperipinot pois, jotta pääsimme lavastamaan tilaa.

Kellarista löytyneitä tavaroita.
Koulun kellarista löysimme hyvää rekvisiittaa mielisairaalaamme. Myrkky tosin piti palauttaa kellarin uumeniin, sillä se ei ollutkaan aivan tyhjä.

Tila jo tavaroilla lavastettuna.
Kun rekvisiittaa oli valmistettu osastollaa ja verisiä kankaita ja muoveja lattialle oli jo kuivana toimme ne keittiölle. Pyörätuolit, kankaat ja leikkauspöytä tekivät tilasta jo sairaalamaisen.

Seinätkin valmiina.
Veriset kädenjäljet ja roiskeet ovat revultexia, sillä sen sain helposti repimällä irti kaakeleista. Kaikki alkoi olla jo valmista seuraavan päivän kuvauksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti