torstai 18. joulukuuta 2014

Horror luokkakuvauksen vaatetusta.

Olimme jo pitkään suunnitelleet, että viimeisenä opiskeluvuotena otamme jonkin hauskan tai erikoisen luokkakuvan. Opettajatkin olivat ajatukselle lämmenneet ja miettivät sen mahdollista käyttämistä koulun mainonnassa. Niinpä pian pidimmekin jo brainstormin ja heittelimme ilmoille eri aiheita luokkakuvaan, jossa olisimme me, ARL12 ja ARL13. Hyvistä ideoista yhdistimme kaksi, kauhun, horrorin, ja mielisairaalan. Aihe oli synkällä tavalla koominen, siinä riittäisi rooleja noin 10 opiskelijalle ja nähtyämme vanhan keittiön, myös toteutus tuntui erittäin maholliselta.

Aloitimme suunnittelemalla mielisairaalan visuaalista puolta ja miettimällä rooleja. Kun opettajat ilmoittivat suostuvansa mukaan kuvaan, tuli heistä lääkäreitä ja oppilaista potilaita, luonnollisesti.

Pakkopaidan ompelua.
Aikaa kuvauksiin oli noin kaksi viikkoa ja paljon oli tehtävää ja rekvisiittaa haalittavana. Rekvisiittaa löysimme koululta ja kunkin kotoa, sairaalavälineitä saimme lähihoitajakoulusta.Vaattet tuottivat suurinta ongelmaa, sillä tarvitsisimme 10 samankaltaista kolttua ja lisäksi vatteet lääkäreille ja hoitajalle. Aioimme myös sotkea vaatteita maalilla ja tekoverellä, joten palautus entisessä kunnossa ei onnistuisi.
Itse aloitin projektin tekemällä pakkopaidan eristysellisä olevalle potilaalle.
Hyllyssä oli valmiina sopivia paloja valkoista kangasta ja kaavan piirsimme Annikan kanssa ottaen hieman mallia Annikan paidasta.



Hoitajan lakki, ompelua ja vatteiden patinointia.

Kun pakkopaita oli valmis tein Eilalle hoitajan asun, sillä emme vielä tienneet saammeko mistään sairaanhoitajan pukua. Otin asuun mallia netistä löytämistäni kuivista 1940-luvun sairaanhoitajien vaatteista. Tein Eilalle myös sairaanhoitajan hatun, kaavat löysin netistä ja pahvilla kovetin reunan. Vaatteet olivat valmiit vasta, kun ne olivat lionneet erittäin laimeassa natura- ,vesi-, pastaseoksessa. Punaisella seoksella roiskin vielä verijälkiä essuun ja yläosaan.
Esittelen vielä sotkematonta potilaan mekkoa.
Muiden vaatteiden kanssa olisi jo tullut kiire ommella, eikä kangaskaan olisi riittänyt, joten oli onnenpotku, kun siivoojien jemmasta löytyi vanhoja kokkien ja leipurin vaatteita. Vaatteita riitti kaikille ja ne olivat juuri täydellisiä.
Vaatteiden patinointia ja verestämistä.
Annoimme kaikille vaatteille vielä saman käsittelyn, kun olin jo Eilan puvulle antanut. Tällä kertaa levitimme punaista maalia suojamuoveille, näin saimme nopeasti verestettyä monta mekkoa, lisäksi käyttäisimme myös muoveja kuvan lattialla ja saimme ne näin verisiksi.


Verestetyt ja liatut vaatteet kuivumassa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti