maanantai 12. elokuuta 2013

Big big balloon.

Seuraava homma oli tehdä 150cm halkaisijaltaan olevasta ilmapallosta pelkistetty maapallo. Eli piirtää sille leveys- ja pituuspiirit. Päätimme tehdä styroksista jalustan, johon saisimme pallon kiinni. Jalustan kiinnitimme lattiaan tarranauhalla, jotta saimme sen tarpeentulle irti.



Ensin teimme pahvista puolikaaren muotoisia muotteja eri piirille, joita sitten tussilla seuraisimme. Tämä idea oli tuhoon tuomittu jo, kun huomasimme, ettei pallo ole lähelläkään pyöreää.
Lisäksi tussilla oli erittäin vaikea saada siistiä ja tasaleveää viivaa. Kuitenkin aikamme tuskailtiin, ja leveyspiirit saatiin tussattua. Seuraavana aamuna pallo ei kuitenkaan enää paikallaan ollut, vaan riekaleina lattialla. Totesimme, ettei tussia enää!


Siis alkuun taas! Nyt parempi kinnitys, elmukelmu siis, ja laaseri avuksi. Päätimme tehdä pallolle riisuttavan ja puettavan verkon vinonauhasta. Jälleen kuumaliima kiinnitys. Toki ensin teipillä kiinnitimme verkon.


Vinonauha toimi, ja pallosta tuli ihan hyvä. Verkko on myös käytön kannalta hyvä, sillä kyseessä on ilmapallo, ne hajoavat. Meillä hajosi mystisesti yöllä kaksi palloa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti